Monday 27 August 2018

Summer essentials I always have in my bag

Taky vždycky zapomínáte hodit do tašky asi milion věcí, které by se vám pak na akci/výletě/nebo kdekoliv jinde neskutečně hodily? Já totiž skoro každý den takhle na něco zapomenu a proto tenhle článek nechci psát ve stylu "Co mám v tašce?". Spíš ho píšu proto, aby se nám už nikomu nestávalo, že jsme si zapomněli hodit do tašky balíček kapesníčků (a věřte mi, že mají daleko více využití než jen pro smrkání a byly chvíle, kdy bych za ně dala cokoliv. Já vím, že se mi teď někde neskutečně směješ Klárouši). 

Do you also forget to put in the bag about a million things that you could really use when you go to the event/on the trip/or anywhere else? I forget about something almost every day, so I do not want to write this article as "What's in my bag?" style. Rather, I write it so that we no longer forget about tissues (and believe me they have far more uses than just blowing nose and there were times when I would give anything for them. I know that Clara is laughing a lot at me right now).





NIKDY! Ale opravdu nikdy mi v tašce/batohu nechybí kniha. Jelikož MHDéčkem najezdím denně minimálně hodinu, tak se bez pořádné četby prostě neobejdu. Díky knihám mi pak to cestování utíká mnohem rychleji a nemusím občas alespoň koukat na některé ty divno-lidi, na které můžete u nás v Ostravě narazit. Když jsem tyhle fotky fotila, tak jsem zrovna byla u konce Gulliverových cest no a dneska mi společnost dělal Šepot podzemí od Bena Aaronovitche. 

ALWAYS! But always there is a book in my bag/backpack. As I go daily for at least an hour a day by public transport, I do not want to stay there without a good book. Thanks to books, the journey is much faster, and I do not have to look at some of the strange people you can come across in Ostrava. When I took these photos, I was just at the end at Gulliver's travels, and today the Whispers Under Ground by Ben Aaronovitch were doing a company to me.



Další takovou těžší položkou na mém rameni je diář bez kterého nevytáhnu paty z domu, protože bych jinak nevěděla ani v kolik hodin se jít vyčůrat, natož kdy mám kde být. Mám diář ze Stradivaria, do kterého jsem se zamilovala ještě na ostrově a budu se s ním v prosinci těžko loučit. To už vím teď. A samozřejmě k diáři patří také propiska, protože čím jiným bych si tam zapisovala ty budoucí kafíčka, kina směny, doktory, zkoušky... 

Another such harder item on my shoulder is a diary without which I could not go out of the house because I would not otherwise know when I can go pee, no matter where I should be. I have a diary from Stradivarius, to which I fell in love with on the island, and I will find hard to say goodbye to it in December. And, of course, you also need a pencil together with the diary, because with what else would I write down the future coffees, cinemas shifts, doctors, exams...



Poslední z téhle kategorie ala papírnictví je pak zápisník, který teda s sebou nosím teprve od začátku srpna, kdy jsem ho dostala od kamarádky k narozeninám. Nikdy jsem nevydržela moc dlouho u psaní deníků, ale tuhle rozkošnost se snažím brát spíš jako poznámkový blog, občas tam zapíšu, co se kdy kde šustlo v mém letním životě, občas si tam udělám nějaký To Do List a občas si tam poznamenám, co dám komu k narozeninám nebo k Vánocům. Prostě takový univerzální poznámkový blog, který miluju za to jak vypadá. 

The last of this category of stationery is a notebook, which I have been carrying with me since the beginning of August, when I got it from my friend for birthday. I've never been too much into writing diaries, but I'm trying to take this cutenes more like a notebook, sometimes I write down what's  going on in my summer life, sometimes I do some To Do Lists and occasionally a lists of what I'm going to give to whom for birthday or Christmas. Just such a universal thing that I love cause it looks sooooo cute.



Teď se přesunem k elektronické výbavě mé tašky. I když ne každý den tahám všude foťák, tak i přesto u mě vždycky narazíte na spleť kabelů a sluchátek. Minimálně musím mít s sebou kabel k telefonu a externí nabíječku. No a sluchátka jsou prostě povinnost u někoho, kdo si je nasazuje i když jde s košem. Samozřejmě tam nesmí chybět samotný mobil, bez kterého bych byla, co si budeme namlouvat, jako bez ruky. A koukněte na ten roztomilý obal s Malým princem, který jsem taky dostala dárkem od jedné z mých skvělých kamarádek. 

Now move on to the electronic equipment of my bag. Although not every day I take a camera everywhere, you always come across a tangle of cables and headphones in my bag. I always have a charger to my phone and an external charger. Well, the headphones are simply must have for someone who puts them on, even when she comes with a trash. Of course, we can not forget about my cell phone, without which I would be like without a hand. And look at that cute case with the Little Prince, which I also got as a gift from one of my great friends.



Předposlední kategorií je kosmetika. Sice nepatřím k holkám, které mají batoh nacpaný rtěnkami a make-upem, ale přece jenom pár nezbytností potřebuje každá holka, ať už ráno u zrcadla stráví pět, deset nebo patnáct minut. Minimálně ty kapesníčky jsou vždycky potřeba. A jak mi ženské pohlaví potvrdí, je fajn u sebe v záloze vždycky mít alespoň jeden tampón nebo vložku (to je z toho reálného světa holek). Nikdy u mě nesmí chybět ani lahvička desinfekce, protože já jsem děsný strašpytel, co se bacilů týče a občas prostě není kde si umýt ruce a tahle pidi věcička vás na 100% zachrání. Dál tam mám ještě balzám na rty a toaletku. Nic extra, občas tam ještě podle potřeby přibude rtěnka. 

The penultimate category is cosmetics. Although I do not belong to the girls who have a backpack full with lipsticks and make-up, but still a few necessities are needed by every girl, whether they spend five, ten or fifteen minutes in front of the mirror in the morning. At least those tissues are always needed. And as the female sex confirms, it's always good to have at least one tampon or pad in it (that's the real world of girls). I can never miss a bottle of disinfection, because I'm a really afraid of bacilli and occasionally there is just no place to wash your hands and this little thing will save you for 100%. I also have lip balm and perfume. Nothing extra, sometimes there is also a lipstick if necessary.



Nakonec jsou to věci, které ocení hlavně brejlouni a lidé, kteří neradi moknout. Protože moje poslední dvě položky v tašce jsou právě brýle (které různě prohazuju se slunečními) a deštník, který většinu času nevyužívám, protože většinou jsem s ním ještě promočenější než bez něj.

In the end, these are things that will be appreciated mainly by persons who are wearing glasses and people who do not want to get wet. Because my last two items in the bag are the glasses (sunglasses) and an umbrella that I do not use most of the time, because I'm mostly even wetter with it.



Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

2 comments:

  1. Mé nezbytnosti jsou úplně stejné! :)
    Ale sama nosím většinou menší kabelku/batoh, takže určitě nesmí chybět mobil, sluchátka, kapesníky, powerbanka, antibakteriální gel a samozřejmě peněženka a klíče :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vtipné je, že tady mluvím o tom, že nemáme na nic zapomenout a do článku jsem zapomněla dát klíče a peněženku! :D

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic