Tuesday 15 May 2018

NETHERLANDS PART 2/3 [Amsterdam]

Dnešní část bude věnována hlavnímu městu Holandska - AMSTERDAMU. V Amsterdamu jsem už jednou byla se školou, ale jak už to tak bývá se školními exkurzemi, měli jsme málo času a spoustu věcí na seznamu "Co vidět". Tentokrát to ale bylo jiné. Byly to takové super toulky v krásném počasí (mou poslední návštěvu propršelo) se zastávkou občas co pět minut, aby mi Dejv vyfotil fotku. 


Today's section will be dedicated to the capital of Netherlands - AMSTERDAM. I've been to Amsterdam once before with my school, but as it happens with school excursions, we had little time and a lot of things on the 'What to see' list. This time it was different. It was such a great wandering in the beautiful weather (my last visit was raining) with a occasional stop about every five minutes for taking a picture.


Mé nutkání fotit každé druhé kolo pokračuje.



Do Amstru jsme jeli vlakem pěkně z Haagu a to by to nebyl výlet se mnou, aby něco nefungovalo. Holandská dopravní společnost se rozhodla, že jim není moje karta dost dobrá a prostě se ji všechny automaty na jízdenky rozhodly zamítnout. God bless Dejv. Jinak bych mohla jet tak do Tramtárie a ne do Amstru. 


We went to Amsterdam by train from The Hague, and it would not be a trip with me if something would not go wrong. The Dutch Traffic Company has decided that my credit card is not good enough and all the ticket machines have decided to reject it. God bless Dejv. Otherwise, I could go to Tramtaria and not to Amsterdam.

Amsterdam Centraal


Jak už jsem říkala/psala, byla to taková jedna velká procházka. Za ten den jsme nachodili... moment... přesně 11 526 kroků, říká aplikace Zdraví (taky vždycky kontrolujete kolik jste toho za den ušli?). Na celé téhle dlouhé procházce jsme měli pár záchytných bodů - knihkupectví, oběd, kafe. Tak dost kecání a jde se na fotky, které vás stejně na tom všem určitě baví nejvíc. 

As I said/wrote before, it was such a big walk. That day we took... wait... exactly 11,526 steps, says Health (do you always check how many steps you did that day?). We had a few stops for this long walk - bookstores, lunch, coffee. So, I should stop talking and let's go see the pictures that are probably the most interesting thing about it.


Královský palác
Royal Palace




Na jídlo jsme nakonec šli do Tapas Bar Catalá. Nejvtipnější na celém tom obědě bylo to, že Dejv tam se všemi mluvil anglicky, já španělsky a spolu jsme si povídali pěkně česky. 


For lunch we went to the Tapas Bar Catalá. The funniest thing about the lunch was that Dejv spoke with everyone in English, I spoke in spanish and together we were speaking Czech.



Christmas Palace









Moje nejoblíbenější fotka.
My most favourite photo.





I Amsterdam nápis a v pozadí Rijksmuseum
I Amsterdam Sign and Rijksmuseum in backround

Van Goghovo muzem
Van Gogh museum






Na kafe jsme šli do nejvíc roztomilé kavárny Corner Bakery. Když si je najdete na Instagramu, tak na vás vyskočí fotky s nejbarevnějšími a nejšílenějšími milkshaky. Dost insta-friendly místo, řekla bych. Co nebylo tak skvělé byl prostor, protože kavárna není zrovna největší a pokud nepatříte k milovníkům lidí stejně jako my s Dejvem, tak nebudete nejnadšenější, že se ňahňáté s další kupou turistů, kteří si tam přišli pro fotku milkshaku. 


Our coffee stop was in the most cute Corner Bakery cafe. When you find them on Instagram, you'll see photos of the most colorful and crazy milkshakes. Pretty insta-friendly place, I would say. What was not so great was the space, because the café is not the biggest one, and if you do not belong to the lovers of people just as we do not with Dejv, so you won't be happy to stay there with another crowd of tourists who came for a picture of milkshake.



Byli jste už někdy v Amsterdamu? A co se vám tam nejvíc líbilo? Já jsem asi největší milovník těch obřích oken, ale tak ty se dají najít po celém Holandsku. Kdybych měla vybrat jedno místo v Amsterdamu, tak by to bylo asi Van Goghovo muzeum. 


Have you ever been to Amsterdam? And what did you like the most about it? I'm probably the greatest lover of those giant windows, but you can find them all over the Netherlands. If I have to choose one place in Amsterdam, it would be probably the Van Gogh Museum.

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

2 comments:

  1. Vypadá to tam moc pěkně. :) Ještě pořád jsem tam nebyla. Krásné fotky!
    Lola-J.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, díky :)
      Tak je třeba to napravit, je to tam kouzelné ♥

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic