Monday 1 January 2018

Ty, které mě inspirují

Píše se nový rok, nová kapitola života jak by někteří poznamenali. Já sama se řadím k lidem, na které takhle v novém roce přichází i nové nadšení a chuť do nových věcí. Vím, že spousta z vás by mi řekla, že je to jen další den a že se změnami přeci nemusíme čekat na nový rok, měsíc, týden, ale já prostě toho prvního ledna vždy cítím nějakou motivační energii, která mě nutí si dávat nové cíle, snažit se na sobě pracovat a i proto jsem se dneska rozhodla napsat tento článek. Článek plný inspirativních žen, které nějakým způsobem sleduji na sociálních sítích a jsou pro mě vzorem. Zdůrazňuji právě slovní spojení "sociální sítě", jelikož většinu těchto žen a dívek jsem ještě neměla to štěstí potkat v tom reálném životě. V tom virtuálním ale hltám každý jejich článek, video, nebo příspěvek na Instagramu, Facebooku nebo kdekoliv jinde, protože to co píší a na čem pracují má smysl. 





Můj den se dneska nesl v duchu odpočinku. Vstala jsem bez kocoviny, která provází spoustu lidí prvního dne nového roku, a protože byl celý den takový klidný a dokonce jsme vyrazili i na procházku po okolí naší vesničky, kde teď žiji, měla jsem dost času zamyslet se nad tím, kdo mě vlastně inspiruje v tom co dělám, kdo mi vždycky připomene jak daleko se dá dojít, když si jde člověk za svým a kdo je pro mě vzorem. Je úplně jedno jestli mě tyto bytosti inspirují v blogování, ve studiu nebo jen v tom, jak si dokáží užívat života, každá z těchto žen je pro mě něčím zajímavá a důležitá. 

Začneme jednou blogerkou, která je mi vzorem snad ve všech směrech. Mluvím o té milé Angličance jménem Niomi Smart. Pokud tuto ženu neznáte, rozhodně si ji utíkejte vygooglovat, protože je to kouzelně starostlivý a obětavý člověk. Vím, že když někoho nepoznáme osobně, jen těžko můžeme říct, jaký je, ale Niomi je krom blogerky také youtuberka, která často sdílí vlogy ze svého života, díky kterým vám pak připadá, že ji přeci jen trochu znáte. A proč že je pro mě takovým vzorem? Je to úspěšná blogerka, která má z určitého úhlu pohledu vše, co si jen může přát a co si budeme namlouvat, spoustě lidem tento "bezstarostný život" stoupne do hlavy. Ona se ale podílí na tolika charitativních akcích, pomáhá jak jen to jde, ať už je to účast v kampani Stand Up to Cancer, darování oblečení na různé charity nebo běh Londýnského maratonu za dobrou věc. Tím vším ale ještě nekončíme. Niomi je úspěšná i na jiných frontách než jen na té blogové či youtubové. Mimo to, že napsala skvělou kuchařku Eat Smart, je také spoluzakladatelkou služby Sourcedbox , která vám každý měsíc doručí krabici plnou zdravých surovin a dobrůtek a má tak přivézt větší množství lidí k tomu, aby se stravovali zdravěji a přemýšleli o tom, co vlastně jí. 


Zdroj: http://www.niomismart.com/
Další inspirativní osobou, která je ale zároveň také mou kamarádka je Lea Fuis. Jsem si jistá, že ji už spousta z vás zná, protože o ní píšu snad v každém druhém článku. Dneska bych ale chtěla psát o tom, proč se dostala na tento seznam. Lea je člověk, díky kterému mám vlastně blog. Jedno léto si totiž založila vlastní stránku a mě to tak nějak nakoplo, abych se vrátila ke svému dávno zapomenutému blogu, který byl tenkrát ještě na Blog.cz. Zároveň je to také člověk, který neskutečně skvěle píše, protože v jednom článku vás dokáže rozbrečet a rozesmát tak, že ani nevíte jestli brečíte dojetím nebo smíchy. Víte, už Leu nějakou tu dobu znám, takže vím, že se dokáže neskutečně vystresovat i kvůli maličkostem. O to víc ji ale obdivuji za to, že dokázala odjet na půl roku pracovat do Anglie a o rok později se rozhodla tam jít i na univerzitu, i když prakticky neměla tušení, do čeho jde. Obdivuji ji za to, jak velké má srdce, protože i když v Anglii pracuje, aby si zaplatila kolej a přežila, tak když dostane v práci jídlo na odpis, které si může vzít, tak jde a část z něj rozdá bezdomovcům. No a nakonec musím říct, že ji obdivuji i za to, jak skvěle dokáže vymyslet vánoční dárky, tak aby jste se zasmáli a řekli si: "To je vážně skvělé!". Děkuji, že jsi dvojčo. 


Zdroj: http://moimelea.blogspot.cz/
Půjdeme dál k druhé a zároveň poslední zástupkyni zahraničí, kterou v tomto článku najdete. Jmenuje se Ingrid Nilsen. Na tuhle Američanku s nejmilejším úsměvem jsem narazila naprostou náhodou a o to víc mě překvapilo, že momentálně je jednou z mála youtuberů, které opravdu sleduji, a na jejichž videa si ten čas vždycky najdu. Kdybych tady měla vypsat všechny ty věci, ve kterých je Ingrid úspěšná, na kterých se podílí nebo kvůli čemu všemu ji obdivuji, tak bychom tady byli dalších 356 dní. To co bych ale chtěla opravdu zdůraznit je její vystupování za práva žen, homosexuálů (sama se do této skupinky řadí, takže ví, o čem mluví) a celkově její vystupování na veřejnosti. Kdyby se všichni jen z poloviny dívali na svět jejíma očima, bylo by nám tu všem daleko krásněji. Určitě si pusťte pár jejich vidí, protože to nejsou jen videa o tom jak se namalovat nebo o tom, kdo uhádne víc soundtracků z filmů. 


Zdroj: https://www.facebook.com/heyingridnilsen/

Další ženou na tomto pomyslném seznamu je Tereza Salte alias TerezainOslo. Vždycky jsem měla ráda její články, její styl psaní, ale nikdy jsem neznala pozadí toho všeho dokud jsem si tento týden nepřečetla její knihu Šlehačková oblaka. Můj názor je, že všechny blogerky a blogeři jsou tak trochu i spisovatelé. To je přeci to, co každý den děláme, píšeme. K tomu abychom hodili pak ta slova na papír je už jen malý krůček, který ale není zase tak malý jak by se zdál. Terezce se to ale povedlo a když vás kniha dokáže rozbrečet tak, že se vám slzy kutálejí po tvářích i v přeplněné tramvají a rozesmát tak, že se nahlas smějete i na rodinné sešlosti mezi kupou příbuzných, tak je jasné, že stojí za to. Kdyby se mi jednou podařilo napsat knihu z poloviny tak skvělou jako jsou Šlehačková oblaka, moje vnitřní já by skákalo právě až k těm oblakům. To že takhle žena skvěle píše už jsem vychválila až do nebes, co na ní ale obdivuji ještě o něco více, je její chuť do života a její tvrdohlavost, díky které se dostala/dostává ke svým vysněným cílům. 


Zdroj: http://www.terezainoslo.com/
Posledním živlem je Dominika Pokludová z dblogu. Slovo "živel" jsem použila záměrně, protože podle mě přesně tohle Domča je. Vím, že ji spousta lidí nemá rádo, protože je podle nich afektovaná, ale mě se naopak líbí ten její elán do života, ta její bezprostřednost a její upřímnost v článcích. Inspiruje mě tím, že si jen málo kdy dělá z něčeho hlavu, nebo minimálně já to tak vnímám. A taky tím, jak si ze sebe zvládá kdykoliv dělat srandu. Víc takových lidí prosím.


Zdroj: http://www.dblog.cz/

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

4 comments:

  1. Tohle je moc krásný článek. Znala jsem jen Terezu a Domču. Právě Domču mám moc ráda a také je pro mě inspirací. :)

    https://muj-maly-sen.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Naprosto chápu, ona je Domča super motivační podle mě. :)

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic