Recept | Žampiony s těstovinami a šlehačkou


Divné kombinace? To je moje. Primárně proto, protože prostě vařím z toho, co najdu v lednici. A přesně takhle vznikal tento oběd. Věděla jsem, že mám v lednici žampiony, takže mi zbývala jen otázka "Co k tomu?". 


Weird combinations? That's mine. Primarily because I just cook from what I find in the fridge. And that's exactly what this lunch was about. I knew I had champignons in the fridge, so I only had the question, "What else to it?".


Vím, že se lidé dělí do dvou táborů a to mezi ty, kteří houby nesnáší a ty kteří je milují. Já patřím do té druhé skupinky, což už vám asi došlo, podle tohoto receptu. Od malička mě děda bral na hřiby a já tak našla cestu k téhle oblíbené české činnosti, při které si člověk naprosto vyčistí hlavu. Jen s tím poznáváním hřibů je to trošku problém, ale když jdu s někým, kdo tomu rozumí a neházím si do košíku zrovna muchomůrky, tak je to v pořádku. 



I know that people are divided into two camps between those who hate mushrooms and those who love them. I belong to the second group, which you may have already realized, according to this recipe. From my childhood, my grandfather took me to the forest and I found the way to this popular Czech activity, in which you can completely clean your mind. Just knowing the mushrooms is a bit of a problem, but when I go with someone who understands it, and I do not throw a toad in the basket, it's okay.


Jdeme tedy přímo k receptu, který je jednoduchý, rychlý, originální a hlavně dobrý. 


So we go straight to the recipe, which is simple, fast, original and especially good.
1. Žampiony si oloupeme a nakrájíme na malé plátky.
2. Dáme je smažit na másle s trochou soli, pepře, bylinek a koření (já použila country, ale záleží na vás). Smažíme plus mínus 30 minut.
3. Uvaříme si těstoviny.
4. To vše dáme na talíř a přidáme šlehačku ke šlehání. 

1. Peel the mushrooms and cut them into small slices.
2. Let them fry on butter with some salt, pepper, herbs and spices (I used country mix, but it depends on you). We fry them plus minus 30 minutes.
3. Cook pasta.

4. Put it on a plate and add whipped cream.



P.S. Nejlepší je, když to pak vše smícháte. Já kvůli fotce nejprve zvolila takové estetičtější uspořádání, ale po pár fotkách jsem vše pořádně promíchala. 

P.P.S. Jedna vanička žampionu vyšla asi na tři porce.

P.S. It's best if you mix it all. I, for the photo, first chose a more aesthetic arrangement, but after a few photos I mixed everything together.


P.P.S. One cup of mushroom is enough for about three servings.

0 comments: