Tuesday 8 August 2017

COLOURS OF OSTRAVA 2017

Pozdě ale přece, se konečně dostávám k počítači a po tom, co jsem prošla všechny fotky z Colours, tak už se nemůžu dočkat až v sobotu s Leou vyrazíme na letošní první ročník Létofestu. 


Finally I sit in front of the computer and after I have gone through all the pictures from Colours, I can not wait to be on Saturday's festival with Lea.





Teď ale zpátky na Colours, které jsme s Leou začaly jak jinak než jídlem. Po procházce po areálu jsme totiž zapadly ke stánku Faency Fries, které byly jako vždy naprosto fenomenální. A pokud jste na festivale byli, tak doufám, že jste si tam tu šílenou řadu vystáli alespoň jednou. 


Now, back to the Colours which we started with Lea with a great food. After strolling around the area, we set off for Faency Fries, which is always phenomenal. And if you were at the festival, I hope you've been there for at least once.







První den se nesl v natěšenosti na ty největší hvězdy v podobě Birdy, Alt-J a nakonec asi i nejočekávanějších Imagine Dragons. 


On the first day there were the biggest stars as Birdy, Alt-J and eventually the most expected Imagine Dragons.



#mamepartu





Koncert Imagine Dragons měl neskutečnou energii, která se okamžitě přenesla na všechny lidi v areálu. Viděla jsem na Colours už spoustu koncertů, ale tenhle patřil opravdu k jednomu z nejlepších. Nejlepší část byla, když se na stage dostal i jeden kluk z obecenstva (proč mi tady to slovo vůbec nesedí?) a neskutečně si to tam užíval. Spousta lidí by se před tolika lidmi možná styděla, ale on byl naprosto v pohodě a to nadšení jsme z něj cítili až my, kteří jsme nestáli zrovna u pódia. 

The Imagine Dragons concert had an incredible energy that was immediately transferred to all the people at the festival. I've seen a lot of concerts on Colours, but this one really belonged to one of the best. The best part was when a guy from the audience got to the stage and he really enjoyed it there. A lot of people might be ashamed of so many persons, but he was absolutely cool, and we felt excited about it even we were not standing as close to the stage as the others.



Druhý den jsme se s Leou rozhodly, že budeme reprezentovat naši přezdívku "dvojčové" a obě si vzaly šátek. A abych pravdu řekla, tak super nápad to zase nebyl, protože jsem myslela, že v těch 32°C asi umřu. 


The next day we decided to represent our nickname "twins" and we both wore a headscarf. And to tell the truth, it was not such a great idea because I thought I would die at those 32°C.



Protože Lea tak nějak věčně funguje jako line up, jelikož já prostě tvrdím, že nic neznám, dokud to neslyším, tak jsme prvně vyrazily k Agrofert stage, kde hráli Nihils.


Because Lea works as a line up for me, because I just always keep saying that I know nothing until I hear it, so we first went to the Agrofert stage where the Nihils played.








Nejvíc jsme se ten den ale těšily na LP a ta nezklamala! Je tak bezprostřední a pohodová a hlavně na ní vidíte, jak je vděčná za to, když jí lidé tleskají. A co se jejího pískání týče. Jsme to jenom my s Leou nebo to tak fascinuje i vás? 


We were looking forward to the LP and she did not disappoint us! She is so immediate and relaxed, and you can see how grateful she is when people are applauding her. And what about her whistling. Is it just me and Lea thing or are you so fascinated by it too?


Další den jsme do areálu vyrazily už během oběda, jelikož nás zajímala přednáška s Benem Aaronovitchem. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, tak je to britský spisovatel, který má na svědomí například Řeky Londýna nebo slavný seriál Doctor Who.


The next day we went to the festival during lunch because we were interested in a lecture with Ben Aaronovitch. If you have not heard of him yet, he's a British writer who wrote, for example, the Rivers of London or the famous Doctor Who series.




Byl neskutečně milý a pohodový a ten jeho přízvuk, to bych mohla poslouchat klidně celý den. Dokonce pak podepisoval i knihy a já byla tak mimo, že jsem na něj asi minutu hleděla, než se mě zeptal, jak se teda jmenuju. 

He was incredibly nice and cool and his accent, I could listen to it all day. He even signed the books, and I was so excited about it that it took me a whole minute, before he finally asked me what is my name.




Pak už se konečně přiblížila hodina "H", kdy měli hrát Walking on Cars. Já se na ně těšila celé tři dny a nakonec to bylo prostě fenomenální. Stály jsme s Leou někde v druhé řadě, takže jsem dokonce toho zpěváka i viděla a bylo super si zazpívat písničky, které jsem jela někdy od května pořad dokola. 

Then, finally, the "H" hour was and played Walking on Cars. I had been looking forward to them for three days, and in the end it was just phenomenal. We've been with Lea somewhere in the second row, so I even saw the singer and it was great to sing the songs I've been playing since May.



Čtvrtý a zároveň poslední den bych shrnula do jednoho slova - déšť. Ale bylo fajn se potkat s kamarádkou a strávit s ní alespoň tu část dne, kdy jste se necítil jako po studené sprše. 


The fourth and the last day I would sum up in one word - the rain. But it was nice to meet a friend and spend at least that part of the day when you did not feel like after a cold shower.




Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic