Saturday 15 July 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | CØKAFE bistro & coffee bar

Poslední dobou nestíhám psát články v tu dobu, kdy bych chtěla, takže se mi pak totálně rozhodí můj systém. Navíc spousta z nich pak vychází třeba o měsíc později, než by vlastně měly, aby byly alespoň trošku aktuální. Takže dneska, když jsem dorazila domů, jsem si řekla, že konečně napíšu něco aktuálně s velkým "A", protože z téhle kavárny jsem přišla asi před dvěmi hodinami. 


Recently, I am not capable to write articles at the time I want to, so my system is totally broken. Moreover, a lot of them come out a month later than they actually should. So, today when I got home, I thought I am going to write something actual with a big "A", because I came from this café about two hours ago.




Do CØkafe jsme s Leou plánovaly jít dost dlouhou dobu. Už od otevření jejich porubského bistra. Bohužel nám ale pořád nějak nevycházel čas, takže jsem se tam poprvé dostaly až někdy na začátku června. A pravdou je, že to tam je vážně úžasné. Víc insta friendly místo by jste v Ostravě hledali jen těžko. 


We planned to go to CØkafe with Lea for a long time. Since the opening of their Poruba's bistro. Unfortunately, we did not get the time, so we got there for the first time sometime in early June. And the truth is that it's really amazing. More insta friendly place would be hard to find in Ostrava.


Cøkafe a jejich bistro & coffee bar najdete v již zmíněné Porubě a v centru Ostravy pak espresso bar, kde je to sice menší, ale káva je tam taky skvělá. Mé fotky jsou právě z Poruby, takže se kochejte. 

Cøkafe and their bistro & coffee bar can be found in the aforementioned Poruba and in the center of Ostrava, there is the espresso bar, where it is smaller, but the coffee is great too. All of my photos are from Poruba, so just have a look.



Dostanete se tam tramvají (7,8,9,17) ze zastávky Hlavní třída, nebo autobusem (54,58) z Alšova náměstí. Otevřeno mají denně. Ve všední dny od půl osmé do sedmi a o víkendu pak od desíti také do sedmi. 


You can get there by tram (7, 8, 9, 17) from Hlavní třída stop, or by bus (54,58) from Alšovo náměstí. They open daily. On weekdays from 7:30 to 19°° and in the weekend, from 10°° to 19°°.



Jak už jsem psala, je to tam hrozně pěkné, obsluha je moc milá a i proto tam s Leou vydržíme sedět a povídat si hodiny. Většinou naprosto ztratíme pojem o čase a pak najednou zjistíme, že už bude sedm a měly bychom se asi pomalu zvednout. 


As I wrote before, it's very nice place, the service is very kind, and I guess that's why me and Lea can sit and talk there for hours. Mostly, we lose the notion of time, and then we suddenly realize that it is almost seven and we should probably go.



A protože tady vždycky píšu i to, jestli si tam alergik na laktózu jako já může dát i něco s mlékem, tak to opět nevynechám a potěším vás tím, že mají v nabídce mléko mandlové, takže pokud milujete capuccino, tak o něj nepřijdete. No a abych nezapomněla, tak cheesecake je tam naprosto vynikající a kdybych mohla, tak si dám stoprocentně svůj vlastní a ne jen na vidličku od Leonky. 

And because I always write about whether an alergic to lactose can drink there something with milk, I will not miss it this time, and I will please you by the fact that they have almond milk, so if you love cappuccino, you will not have to give up of it. Well, let's not forget, the cheesecake is delicious, and if I could, I'll give my own for one hundred percent, not just one piece from Lea's fork.






P.S. Viděli jste někdy lepší kolo? Je fakt nádherné a sloníkové prostě.
P.P.S. Pokud jste stejně jako já blázni do kavárenských instagram profilů, tak rozhodně nesmíte vynechat ten od Cøkafe, protože vážně stojí za to. Už jenom ty fotky vás donutí tam zaskočit na něco dobrého! 


P.P.S. If you love instagram profiles of cafés, as much as I do, you definitely can not omit the one of Cøkafe because it's really worth it. Only the pictures will make you go there and try something really delicious!


Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic