Friday 2 June 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | Coffee Library

Pokud ještě nemáte těch kavárniček dost, tak se tady hlásím s dalším nádherným místem tentokrát v Olomouci. Tuhle kavárnu jsem dlouho vynechávala, protože prostě k mé fakultě bylo blíž Kafe jak lusk, a tak jsem o ní jen slýchávala od spolubydly. Pěla na ní samou chválu, byla tam tak třikrát týdně a nedala tam na to dopustit, takže když jsme s Leou vyrazily na náš celodenní výlet právě do mého studentského města, naše první kroky zamířily právě do Coffee Library


If you do not have enough of the cafes, I am here with another wonderful place this time in Olomouc. I missed this café for a long time, because my faculty is near another place - Kafe jak luskm, so I was just hearing about it from my roommate. She was talking about it all the time, she was there three times a week, so when me and Lea set out for our all-day trip to my student city, our first steps went straight to the Coffee Library.





A kde že se tenhle kouzelný prostor vlastně nachází? Pokud jste zaznamenali můj článek s Bistrou Krávou, tak tahle úžasnost je hned za rohem, přímo v prostorách upolácké knihovny známé jako Zbrojnice. Momentálně není možné dostat se tam tramvají, jelikož se právě tato část Olomouce opravuje, takže to budete muset zkusit pěkně po svých třeba přes Náměstí republiky. Zaslechla jsem, že prý jezdí i nějaká náhradní autobusová doprava, ale moc se v tom neorientuji. Přes týden můžete do kavárny zajít kdykoliv od sedmi do sedmi a v sobotu pak od půl deváté do tří. V neděli bývá bohužel zavřeno, ale myslím, že si to přes týden rozhodně vynahradíte. 


And where is actually this magical place? If you have noticed my article with Bistro Bistrá Kráva, this amazing café is just around the corner, right in the upol library known as the Armory. At present, it is not possible to get there by tram, as this part of Olomouc is being repaired, so you will have to try it nicely through the Square of the Republic. I heard there is some spare bus service, but I do not know much about it. Over the week you can go to the café at any time from seven to seven and on a Saturday from half past eight to three p.m. Unfortunately, it is closed on Sunday, but I think you will definitely make up for it during the week.




Coffee Library je díky umístění typickým studentským místem, kde snad v každou denní dobu narazíte minimálně na jednoho studenta, který tady plní své školní povinnosti. 


The Coffee Library is a typical student place, where you find every day at least one student who fulfills his/her school duties here.




Pokud tam budete poprvé, tak upozorňuji, že kavárna je bez obsluhy. To aby se vám nestal stejný trapas jako nám s Leou, kdy jsme si jako princezny odkráčely sednout. 


If you are there for the first time, I would point out that the café is unattended. I only say that because it was pretty awkward when we sat there as a princessses.





V kavárně mají velký výběr jak nápojů, tak různých typů svačinek, které vás nabijí na celý den, ať už ho máte strávit ve škole, v práci nebo na výletě. A chcete vědět něco naprosto suprového? Nově můžete v Coffee Library dostat i slavné Nemléko, takže pokud jste do teď váhali s návštěvou, tak už je to snad jasné. 


The café has a large selection of drinks and various types of snacks that will charge you for all day, whether you will spend it at school, at work or on a trip. And do you want to know something absolutely amazing? Now you can also get ther the famous Nemléko, so if you hesitated with a visit, it's probably clear right now.




Tyhle křesílka jsou jedním z nejlepších míst, na kterých tady můžete sedět, protože jsou prostě děsně pohodlné a u oken takže pokud jste blázen do focení jako my, tak tam budete mít super světlo. 


These armchairs are one of the best places to sit here because they're just awfully comfortable and at the windows so if you're crazy about taking pictures like us, you'll have a great light there.



Sójové cappuccino prosím. A oni vám ho dají, protože mají v nabídce sója mléko, takže pokud jste alergik, nebo jen jednoduše nepijete mléko, tak se nemusíte spokojit jen černou kávou, ale můžete si dát tuto sójovou alternativu.

Soy cappuccino please. And they give it to you because they have soy milk, so if you are allergic or you simply do not drink milk, you do not have to be satisfied with just black coffee, but you can get this soy alternative.


Pokud chcete navíc pracovat na laptopu, tak se nemusíte bát, že by se vám vybil, protože jsou všude po kavárně zásuvky, které vás rozhodně nenechají ve štychu. 


If you want to work on your laptop, you do not have to worry about the fact that your computer will run of the battery, because there are drawers everywhere in the café that will definitely not let you down.


Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic