Recept | Pečená dýně


Ano, ano, vynechala jsem jeden článek a to už je co říct. Letošní zkouškové započalo a já vážně panikařím. Nejde ani tak o počet zkoušek, jako o náročnost. Každopádně jsem nechtěla vynechat víc než jeden článek a mám pro vás alespoň recept na jednoduchý, lehký a zdravý oběd. Pečenou dýni.

Yep, I missed one article. This year's exam time just started, and I seriously panic. It's not the number of exams, but the difficulty. Anyway, I did not want to omit more than one article and I have at least a simple recipe for you - light and healthy lunch. Baked pumpkin.



Podle mě je to taková alternativa brambor, která je o něco sladší a hlavně, pokud máte alespoň trošku rádi dýně, tak je to rozhodně super volba.

In my opinion, this is an alternative to potatoes, which is a bit sweeter and, especially, if you like pumpkin a little bit, it is definitely a great choice.


1. Oloupeme a nakrájíme dýni na malé kousky. 
2. Vyložíme si plech pečícím papírem a naskládáme na něj kousky dýně.
3. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme bylinky a dáme péct.
4. Pečeme na 180° asi hodinu (podle toho na jak jemno máme dýni nakrájenou).

1. Peel and cut the pumpkin into small pieces.
2. Put the baking paper on the baking sheet and then put there the pumpkin pieces.
3. Salt, pepper, sprinkle with olive oil, add herbs and bake.
4. Bake it at 180° for about an hour (depending on how small are the pumpkin pieces).

0 comments: