Tuesday 16 May 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | Bistrá kráva

Přeji krásný úterní večer. Já se ho rozhodla strávit mimo školní... prakticky cokoliv a ten čas využít k tomu, abych vám sepsala další jídelňo-kávový článek, který vznikl jen díky pomoci mé úžasné kamarádky Kačky a její ochotě půjčit mi její mobil, díky kterému vznikly všechny fotky, které uvidíte v tomto článku. Takže díky Kačí! Protože i blogerky občas zapomenou dát do zrcadlovky kartu.


I wish you a beautiful Tuesday evening. I decided to spend it outside the school... practically anything, and I use the time to write another foodie-coffee article, which was created only thanks to the help of my awesome friend Kačka and her willingness to lend me her cellphone, thanks to which were created all the photos that you will see in this article. Thank you Kačí! Because even bloggers occasionally forget to put a card in the camera.





Náš původní plán byl naprosto jiný. Měly jsme to namířeno do literární kavárny Druhý domov, kde bylo ale bohužel zavřeno, a tak jsem nakonec skončily v bistru s názvem Bistrá kráva, které nám tento malý nepříjemný fakt krásně napravilo. 
Bistrá kráva se nachází kousíček od samotného centra Olomouce a to hned za knihovnou - Zbrojnice a jen pár kroků od filosofické fakulty, takže pokud jste student v Olmu stejně jako já, studujete právě na Křížkovském a ještě jste tady nebyli, tak tomu ale vůbec nerozumím. Dostanete se tam buďto pěkně po svých, což je asi nejlepší, ale můžete to zkusit i tramvají a to nejlépe na zastávku U Dómu. 

Our original plan was quite different. We were heading for the Literary Cafe Second Home, where it was unfortunately closed, so we ended up in a bistro named Bright cow, which made this little unpleasant fact beautifully corrected.

Bright cow is near the center of Olomouc just behind the library - the Armory and just a few steps from the Faculty of Philosophy, so if you are a student in Olomouc like me, you are studying at Křížkovsky and you have not been here yet, I do not understand it. You can either walk there, which is probably the best way, but you can also try it by tram, the stop is called U Dómu.





Bistro je pěkně do patra, takže si můžete sedět nahoře na balkónku, koukat dolů, pozorovat lidi (aha, opět se projevuje má stalkerská stránka). Nahoře je krásný pult se spoustou dortíků a celkový interiér bistra je prostě nádherný. A víte co? Seděla jsem na sloníkové židli. No není to paráda? 


The bistro is nicely upstairs, so you can sit upstairs on the balcony, look down, watch people (ah, once again, my stalker page shows up). At the top is a beautiful bar with lots of cakes and the overall bistro interior is simply beautiful. And you know what? I was sitting on an elephant chair. Is not that cool?



Bistro je otevřeno každý všední den od osmi do sedmi a v sobotu pak od devíti do sedmi. Každý týden se navíc můžete podívat k nim na facebookové stránky a zjistit tak, co se bude daný týden připravovat do obědového menu. Takže si svou návštěvu můžete naplánovat i podle toho, na co máte zrovna chuť.


The bistro is open every weekday from 8am to 7pm and on Saturdays from 9am to 7pm. Every week, you can take a look at them on facebook page to find out what will be prepared for the week lunch menu. So you can also plan your visit according to what you want to eat that day.






My jsme si s holkama vybraly každá něco úplně jiného. Terezka se rozhodla pro domácí zázvorovou limonádu, Kačka si dala malinovo-pomerančové smoothie a já klasicky neodolala kofeinu a dala si frappé. A víte co? Další podnik pro alergiky na laktózu do seznamu, protože je v nabídce sójové mléko.


We all chose something different. Terezka chose a home-made ginger lemonade, Kačka a raspberry-orange smoothie and I did not resist caffeine classically so I chose an amazing frappé. And you know what? Another place for lactose allergies is on the list because they offer soya milk.





Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

4 comments:

  1. Jaká ostuda, že jsem tam nikdy nebyla! :) Snad jednou.
    Ejnets in Lisboa

    ReplyDelete
  2. Určitě zajdi, je to tam kouzelné :)

    ReplyDelete
  3. Je super, jak se i v menších českých městech (myšleno krom Prahy) rozmáhá kavárenská kultura! Konečně to není jen o pikolu a nevábně vypadajícím oschlým dortu (kterej mají stejně většinou koupenej nebo rozmraženej) :)

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak! Naprosto s tebou souhlasím! Poslední dobou se to hodně rozšiřuje a já jsem za to ráda, protože do Prahy se dostanu jen jednou za čas a bylo by škoda, kdybychom my, co nejsme z hlavního města přišli o tohle kavárenské povalování. :) A jak říkáš, už je to konečně na jiné úrovni než kdysi, když si člověk pomalu udělal lepší kávu sám doma.

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic