Monday 22 May 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | AlterNativa Café

Je pondělí, hrozivý den D. Přesně za sedm hodin mě čeká zkouška ze Současného českého jazyka (tak nakonec až zítra) a já už teď panikařím, protože prostě ústní zkoušení a ještě z češtiny? To nejde moc dohromady s mými nervy a mou skvělou gramatikou. Každopádně tady nejsem kvůli stěžování si na školu, ale abych vám dala typ na další skvělou kavárnu v Ostravě, kterou jsem tentokrát navštívila s Klárkou. Bylo to už sice před nějakou dobou, a to konkrétně o velikonocích, ale já bohužel neměla čas vám to tady sepsat dříve. 

It is Monday, the horrible day D. Exactly in seven hours is waiting for me a test of the Contemporary Czech language (so in the end I move it for tomorrow) and I already panic because me and oral examination and even from Czech? It does not match with my nerves and my great grammar. Anyway, I'm not here to complain about school, but to give you the type for another great cafe in Ostrava that I visited this time with Klárka. It was some time ago, especially on Easter, but I did not have the time to write about it earlier.






A jak že se ta kavárna vlastně jmenuje? AlterNativa Café! Najdete ji naproti VŠB Univerzitě, hned u zastávky Rektorát VŠB a dostanete se tam tramvají číslo 7,8,9 a 17. Mají otevřeno každý všední den od 7:30 do 20:00 a o víkendech od 9:00 do 20:00 a v neděli do 18:00. A víte co je bonus? Nedávno tam začala pracovat i má skvělá kamarádka Lea, kterou všichni moc dobře znáte, takže pokud se trefíte zrovna do dne, kdy bude v práci, můžete dostat snídani či dortík právě od ní.


And what is the name of this café? AlterNativa Café! You will find it opposite VŠB University, right next to the stop Rektorát VŠB and you will get there by trams number 7,8,9 and 17. They are open every weekday from 7:30 to 20:00 and on weekends from 9:00 to 20:00 and on Sunday until 18:00. And do you know what the bonus is? Recently, there started to work a good friend of mine, Lea, whom you all know well, so if you go the day when she's at work, you can get breakfast or a cake right from her.





Jak už jsem zmiňovala, byly jsme tam s Klárkou o velikonočním víkendu, a proto můžete na fotkách vidět ten úžasně roztomilý muffin s mrkvičkou. Z nápojáku jsme pak s Klárkou zvolily každá něco jiného. Já si dala cappuccino se sójovým mlékem, ano, ano, další místo na seznamu a Klárka se rozhodla pro americano. Se vším jsme byly naprosto spokojené a určitě se tam brzy zase vrátíme.

As I mentioned earlier, we were there with Klárka at the Easter weekend, so you can see in the pictures the wonderfully cute muffin with carrot. From the drink list, we both chose something different. I had a cappuccino with soya milk, yes, yes, another place on the list and Klárka chose the americano. We were absolutely satisfied with everything, and we will be back soon.




A protože jsme tam byly dost brzo odpoledne, tak v kavárně nebylo zase tak plno a já pro vás udělala i pár fotek jejich krásného interiéru. Docela sranda v kavárně vytáhnout zrcadlovku, ale pomalu a jistě si na to zvykám jak já, tak i mé okolí. Za mě moc příjemné a klidné místo, kde se dá sedět s přáteli, ale i pracovat, nebo se učit. Už se moc těším, až vyzkouším některý z jejich studených nápojů, hlavně cold brew.

And because we were there pretty early in the afternoon, there were not a lot of people, and I made some pictures of their beautiful interior for you. It is pretty funny to pull out the camera in the café, but slowly and surely I'll get used to it as much as my surroundings. So, this place is for me a very great choice to sit and talk with friends, but also to work or study. I'm already looking forward to some of their cold drinks, especially cold brew.









Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic