Friday 21 April 2017

Cambridge, ta pravá anglická atmosféra

Dneska se dostáváme k poslednímu dílů mých anglických zápisků a já jsem hrozně smutná, že už je to poslední článek z tohoto prostředí, protože mě hrozně bavilo o tom psát a zpětně si prohlížet všechny ty fotky, které jsme tam s Leou nafotily.


Today we get to the last part of my English notes and I am very sad that it is the last article from this environment because I was very excited about writing it and reviewing all the photos that me and Lea took. 





Tentokrát se porozhlídneme po Cambridge, což bylo skoro šest měsíců městem, kde bydlela Lea a stejně jako Oxford mě naprosto dostalo a očarovalo! Je to moc pěkné studijní městečko se spoustou studentíků na ulicích, v kavárnách a prostě všude. 

This time we take a look at Cambridge, which was nearly six months the city where my friend Lea lived, and just like Oxford, I was totally greeted and enchanted! It's a very nice town with a lot of students in the streets, in cafes and just everywhere.


Můj celý poslední den v Anglii jsem ráno trošku prolenošila u laptopu se snídaní, a pak se rozhodla vyrazit pěkně na procházku směr Americký hřbitov, na kterém najdete i památník a celé to místo má hrozně zvláštní a pochmurnou atmosféru. Člověk si tam tak nějak uvědomí, že se to všechno opravdu stalo a že to množství lidí, kteří umřeli bylo neskutečně obrovské.


My whole last day in England I was a bit lazy and I spent the morning in a bed with a laptop and breakfast, then decided to take a nice walk in the direction of the American Cemetery where you can find a memorial and the whole place has a very special and gloomy atmosphere. One can realize that everything has really happened and that the number of people who died in the World War II was incredibly enormous.



Po cestě jsem narazila na tento pozemek, kde mají uprostřed pozemku telefonní budku a byl to skvělý orientační bod, který mi "řekl", že jdu správně (ne, že by ta cesta byla nějak složitá, celou dobu se šlo totiž jen rovně).

On the way, I came across this place, where they had a telephone box in the middle of the land, and it was a great landmark that told me that I was going correctly (not that the journey was so complicated, all the time it was just straight).















Odpoledne jsme se s Leou vydaly do centra Cambridge, kde bylo naší první zastávkou Fitzwilliam muzeum, které mělo moc pěkný interiér, spoustu různých exponátů a celkově to mělo krásnou atmosféru. 


In the afternoon we went to the center of Cambridge, where our first stop was the Fitzwilliam Museum, which had a very nice interior, a lot of different exhibits, and it had a beautiful atmosphere overall.














Dále jsem pokračovaly směr Primark, kde jsem nakoupila pár dárků a jelikož bylo ten den hrozně pochmurné počasí, tak jsem si to hned namířily směr "Benets Cafe" kde jsme měly samozřejmě skvělé cappuccino, Lea carrot cake a já chocolate apricot cake. Vše bylo naprosto vynikající a my tak krásně zakončily naše čtyř denní výletování. 


I went to Primark, where I bought a few presents, and since that day was a terrible weather, so we headed straight to "Benets Cafe" where we had, of course, a great cappuccino, Lea carrot cake and I chocolate apricot cake. Everything was absolutely superb and thanks this place we finished our four-day trip really beautifully.






Večer už nás čekali jen Přátelé a druhý den jsem bohužel odlétala domů. Cambridge mě opravdu zaujalo a moc ráda se tam jednou vrátím, protože jsem si jistá, že je tam pro mě ještě spousta neobjeveného. 

In the evening, Friends only waited for us and the next day, I unfortunately flew home. Cambridge really interested me and I really want to come back one day because I'm sure there's still a lot of undiscovered for me.

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

6 comments:

  1. Hezke fotky, stejne jako cele mesto Cambridge.
    Mej se krasne,
    Papa ByGabra

    ReplyDelete
  2. Musím říct, že ten hřbitov mě zaujal. Konečně vím, kde takový najít :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to jsem ráda, že tě to takto inspirovalo, určitě to stojí za návštěvu. :)

      Delete
  3. Veľmi pekné.
    Ja dúfam, že sa tento rok do Anglicka pozriem.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Držím palce, aby ti ten výlet vyšel 😊

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic