Monday 3 April 2017

Recept | Banánový chlebíček

Všechny zdravím a přeji krásný start do nového týdne, ostatně jako vždy. Tento článek měl být na blogu původně už od rána, ale protože jsem včera večer odpadla, kvůli mému úžasnému, ale také dosti vyčerpávajícímu víkendu (o kterém vám mám v plánu brzy napsat), tak tento text vzniká až ve vlaku, po cestě domů ze školy. Dnešní článek bude o jedné z mých nejoblíbenějších věcí a tou je samozřejmě jídlo. Poslední dobou hrozně ujíždím na sladkém, což mě na jednu stranu hrozně štve, ale na tu druhou alespoň zkouším různé recepty a tentokrát to byl banánový chlebíček, který jsem plánovala už od doby, kdy jsem na něj dostala formu. Základ receptu jsem brala z blogu smoothcooking, ale trošku jsem si ho upravila, protože tohle pečení bylo dost spontánní a já tak používala dá se říct "co dům dal".


Hello everyone! I wish you a nice start to this week, as always. This article should be on the blog originally from the early morning, but since I have fell asleep really soon last night because of my amazing but also quite exhausting weekend (which I plan to describe in one of my next articles), this text arises in the train on my way home from school. Today's article is about one of my favorite things, and that is of course food. In the last few days I ate a lot of sweets, it's making me to one side terribly upset, but at least I try different recipes because of that and this time it was banana bread, which I had planned since I got the form. Base recipe I took from the blog smoothcooking, but the I adjusted it a little bit, because this baking was quite spontaneous, and I used we can say "what the house gave to me."






Recept je poměrně jednoduchý a si jako vše, co u mě v teto rubrice najdete, protože já opravdu nejsem žádný šéfkuchař a zkouším hlavně rychlé recepty, které vždy upravuji podle toho, co doma zrovna máme.


The recipe is quite simple like everything in this section, because I am really not a chef and I try mainly quick recipes that always adapts to what we have at home.
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

2. Smícháme máslo s cukrem a vyšleháme, dokud nevznikne pěna.

3. Vidličkou rozmašírujeme (lepší slovo nemám) banán a přidáme ho do pěny. Dále také  vejce, sůl, kypřící prášek, mléko a opět prošleháme.

4. Pak už jen přidáme hladkou mouku a máme směs připravenou.

5. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a posypeme skořicí.



1. Preheat the oven to 180 degrees.



2. Mix the butter and the sugar and whip it until a foam.

3. Crush (?) banana with the fork and add it to the foam. Put eggs, salt, baking powder, milk to the bowl and mix it again.

4. Then just add the flour and we are ready.

5. Erase the form with butter and sprinkle with coarse flour. Put dough into the mold and add some with cinnamon.


Nakonec bych ještě chtěla říct napsat, že se určitě můžete těšit na další články z Anglie, jenom to bude trvat trošku déle. Hrozně mě to mrzí, protože mám fotek a nápadů minimálně na deset článků, ale čas mi to bohužel trošku neumožňuje realizovat, i když se snažím a občas se kvůli tomu ochudím i o spánek a to už je u mě opravdu co říct.

To bude pro dnešní článek už opravdu vše, tak mi pak dejte vědět, jestli jste recept vyzkoušeli nebo máte nějaký vlastní? A jestli vůbec patří banánový chlebíček k věcem, které si rádi upečete?

In the end, I want to say write that you can definitely look forward to more articles from England, only it will take a little longer. I'm terribly sorry, because I have photos and ideas for at least ten articles, but unfortunately the time does not let me to realize it, even I try, and sometimes I do not even sleep because of that and that's really a big thing for me.


It will be everything for today's article and let me know if you have tried the recipe, or you if you have your own? And if is banana bread one of the things that you like to bake?

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

4 comments:

  1. To chci zkusit už hooodně dlouho! :))
    Ejnets in Lisboa
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    ReplyDelete
  2. banánový chlebíček kdysi dělala mamka, ale už je to teda pěkně dávno a už si vůbec nepamatuju jak vypadal nebo chutnal! Ale rozhodně bych si ho taky někdy chtěla udělat, jen aby to nedopadlo jako moje banánové lívance (=černě) :D

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak budu držet palce, aby to dopadlo lépe než lívance! :) Ty ti udělám až u nás budeš. ♥

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic