Sunday 5 March 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | Kafe jak lusk

Hádejte co? Konečně jsem i já našla čas a zaskočila do toho slavného KAFE JAK LUSK. A můj názor? Naprosto parádní a klidné místo se skvělou kávou, milou obsluhou a nádherným interiérem. Příště ale musím rozhodně vyzkoušet domácí limonádu.


Guess what? I finally found some time to visit the famous place KAFE JAK LUSK. And my opinion? Absolutely fantastic and quiet place with great coffee, lovely service and a splendid interior. Next time I have to definitely try the homemade lemonade.





Ve čtvrtek jsem dorazila do Olomouce o něco dřív, než mi začínala škola, a tak jsme se se spolubydlou (pořád jí tak říkám, i když už tam nebydlím) rozhodly, že zaskočíme na kafe. Bylo totiž co probírat, protože se Andy právě vrátila z výletu do Anglie.
Když jsme vešly do Kafe jak lusk, které najdete na Třídě Svobody, hned vedle zastávky Náměstí hrdinů, tak jsme si vyhlídly menší stůl v zadnější části kavárny a usadily se. 

I arrived in Olomouc early on Thursday, so me and my roomie (keep telling her that, even if I do not live there anymore) decided to go for a coffee. We have a lot to discuss, because Andy just returned from a trip to England.

When we entered to Kafe jak lusk, which can be found on Třída Svobody, right next to the Náměstí hrdinů, we found a small table in the back part.




Ke kavárně se dostanete buďto pěkně po svých, jako jsem to udělala já, nebo pokud se vám nebude chtít, bude zrovna špatné počasí, atd, můžete to zkusit tramvají či autobusem (7,4,3,6,16,14,22,17,18,67,21,27,11 - možností je opravdu spousta). Otevřeno je tady každý všední den od sedmi do sedmi a v sobotu pak od desíti do šesti.


The café can be reached either nicely on your own, as I did it, or if you prefer public transport you can try the tram or bus (7,4,3,6,16,14,22, 17,18,67,21,27,11 - there are a lot of options). It opens every weekday at seven a.m. and closes at seven p.m. but you can visit it even on Saturday from ten to six.





Jak už jsem zmiňovala, obsluha je opravdu milá. Na nic jsme dlouho nečekaly, stále se o nás někdo zajímal, jestli máme vše a když se Andy zeptala, jestli by jí mohli udělat ledovou kávu, která není v nabídce, tak s tím nebyl vůbec žádný problém. Takže rozhodně jednička s hvězdičkou. 
A bonus pro mě - sojové mléko je v nabídce, takže jsem si mohla dát perfektní cappuccino.

As I already mentioned, the service is really nice. We did not have to wait a long time, they care about us and asked if we have everything, and when Andy asked if she could have iced coffee, which is not in the menu, it was no problem.

A bonus for me - soya milk is on the menu so I could have a perfect cappuccino too.




Interiér je naprosto úžasný! Od krásné a vtipné tabule, která stojí před kavárnou (aneb umím se držet slova "interiér") až po pohodlné sedačky, klasické školácké židle, ledabylé žárovky visící ze stropu a tulipány na každém stole. Navíc vám kávu přinesou na dřevěném prkýnku, což prostě dodává tomu všemu takový šmrnc. Miluji tyhle třešničky na dortu. 

The interior is absolutely amazing! From the beautiful and funny sign, which stands in front of a café (aka I can stick to the word "Interior"), to comfortable seats, classic school chairs, sloppy bulb hanging from the ceiling and tulips on each table. Additionally, they bring coffee on a wooden chopping board, which simply gives to all such pizzazz. 




Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

1 comments:

  1. vypadá to tam moc dobře, po tom focení co jsem měla v kavárně mám chuť objevovat v Ostravě různé nové. Třeba bych někdy ráda zašla u Důl Jindřich do Čauky Mňauky, kde mají ty kočky :D tak třeba až odejde tvůj psací blok a až budeš mít chvilku ničemu se nebráním... teda nevím jak to tam mají se sójovým mlékem :D ale chápeš ;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic