Recept | Opečené brambory aneb má nejoblíbenější večeře


Pondělí, den, který většina z nás nemá zrovna v lásce. Já mám dneska naštěstí jen jednu hodinu a pak mám v plánu se vypravit do centra Olomouce něco málo nafotit a pak na koleji pracovat na pár věcech do školy. To je ale zase z jiného koutku. Dneska vám chci dát typ na rychlou, levnou a hlavně výbornou večeři. 


Monday, the day which most of us do not exactly love. Fortunately, today I have only one hour, and then I plan to go to the center of Olomouc where I want to shoot some photos and then work on a few things to school. But this is from another corner. Today I want to give you a tip for fast, cheap and delicious dinner.



Jsem milovník opečených věcí - mrkve, batátů, celeru a hlavně brambor. A protože u nás v mrazáku hranolky skoro nikdy nenajdete, tak jsem se rozhodla pro svou zdravější verzi, o které vím, co v ní doopravdy je a že je vážně z brambor. 


I am a lover of baked things - carrots, sweet potatoes, celery and potatoes especially. And because in our freezer it is impossible to find fries, so I opted for the healthier version about which I know what is really in it and it is seriously made from potatoes.


Je to hrozně jednoduchá mňamka, kterou zvládne každý a potřebujete k tomu jen pár základních ingrediencí, které máte na 99% doma. Vlastně si ani nejsem jistá, zda se to dá považovat za plnohodnotný recept, ale protože je to moje jídelní oblíbenost, tak jsem měla prostě potřebu se o ní s vámi podělit. 


It's very simple yummy thing that anybody can do and you need just a few basic ingredients that you have on 99% at home. Actually, I'm not even sure if it can be considered a full-fledged recipe, but because it is my food favourite, I just had to share it with you.




1. Oškrábeme a nakrájíme brambory, které vyskládáme na plech (vyložený pečícím papírem).
2. Brambory osolíme, opepříme, přidáme hrst bylinek, hrst drceného kmínu a vše pokapeme olivovým olejem.
3. Dáme péct na plus mínus 50 minut do předehřáté trouby.
4. Po 50 minutách brambory prohrábneme, aby se opekly z obou stran a necháme je v troubě ještě dalších asi 10 minut.
5. Jíme s tatarkou, nebo čímkoliv, co máte rádi.

1. Scraped and cut potatoes that put them to the hotplate (lined with baking paper).
2. Potatoes with salt, pepper, a handful of herbs, a handful of crushed cumin and everything drizzle with olive oil put to the preheated oven at plus or minus 50 minutes.
3. After 50 minutes ruffle potatoes to be roasted on both sides and leave them in the oven for another 10 minutes.

4. Eat them with tartar sauce, or whatever you like.



2 comments:

  1. V jednoduchosti je krása! :D Dostala jsem z toho děsný hlad. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je nejlepší si hned jít něco dát. :D :)

      Delete