Farmářská polévka s červenou čočkou


Jako pro studentku bydlící na koleji, je to pro mě občas dost těžké co se jídla týče. Nebo si to alespoň myslí moje babička, která mě už od září zásobuje spoustou sáčkových polévek, těstovin a rýže. Ale protože není zrovna velkým nadšencem nezdravých čínských polévek ani těch, kde sotva najdete dvě nudle a jeden játrový knedlíček, tak se snaží nacházet různé zdravější alternativy. No a já vám chci o jedné z těch alternativ dneska něco povědět. 

As for a student living in a dorm, it's sometimes quite difficult for me to eat something. Or that's what my grandmother thought, who is giving me a lot of bag soups, pasta and rice since September. But because she is not a big fan of unhealthy Chinese soups or those where you can hardly find two noodles and one liver dumpling, so she is trying to find a variety of healthier alternatives. And I want to tell you about one of those alternatives today.



Protože rozhodně nepatřím k lidem, kteří by se v kuchyni nějak zvlášť orientovali (pokud se nejedná o pečení), tak ocením jakoukoliv pomoc a zlehčení přípravy jídla. A právě tím se pro mě včera stala tato polévka - Farmářská polévka s červenou čočkou.

Because I certainly do not belong to the people who would be very oriented in the kitchen (if we dont talking about baking) so I would appreciate any help and lightening with the cooking. And it is this soup for me - Farmer soup with red lentils.



Rozhodně netvrdím, že se na takovém stylu polévek dá přežít celý život, to určitě ne, ale taková občasná a rychlá výpomoc v kuchyni je občas potřeba, zvlášť když jste student na vysoké.

I definitely do not saying that you can survive your whole life with this style of soups, certainly not, but as occasional and quick help in the kitchen is sometimes necessary, especially if you're a student in college.



Musím říct, že jsem ve složení nenašla žádnou závadnou nebo nezdravou ingredienci, což pro mě bylo dost milým překvapením.

I must say that I did not found any defective or unhealthy ingredients in the composition, which was quite a pleasant surprise for me.



Příprava je, jak to tak bývá u polévek ze sáčku, primitivní a rychlá. Zabere vám maximálně 20 minut a vystačí vám na čtyři porce, přesně jak se píše na sáčku. A víte co je nejlepší, že se dá považovat za plnohodnotný oběd, který vás zasytí na déle jak hodinu a dokonce skvělé chutná.

Preparation is, as so often in soups from the bag, primitive and fast. It takes you a maximum of 20 minutes and it is enough for four servings, exactly as is written on the bag. And what is the best thing about it? It can be considered as a full lunch that fill you up for more than an hour and even tastes great.


Dívala jsem se na stránky Vitany a zjistila, že mají dokonce i pár jiných druhů (obyčejná čočková polévka, bramboračka, a jedna s ovesnými vločkami), které rozhodně ráda vyzkouším, protože je to po dlouhé době instantní polévka, která mě opravdu zaujala aneb #Terexpertkanasáčkovépolévky.

I looked at the site of Vitana and I found that they have also a few other kinds (common lentil soup, potato soup, and one with oat flakes), which I would definitely like to try, because it is after a long time an instant soup that really got me, aka #Terexpertofbagssoups.

0 comments: