Thursday 19 January 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | Polo Caffé

"COFFEE & FOODIE TIPS" to je název nové série, kterou jsem se rozhodla začít pro vás psát. Spojila jsem psaní a objevování. Jelikož jsem z Ostravy, přesto tady moc míst na jídlo, kávu nebo jen tak na pokec s kamarády neznám. Tohle byl takový impuls, kdy jsem si řekla, že bych měla zjistit jaké krásy tady máme a zároveň se o to mohla podělit i s vámi. A kdo ví? Třeba zrovna zavítáte na výlet do mého rodného města a díky těmto článkům už budete vědět kam vyrazit.

První místo, které jsem se rozhodla navštívit se jmenuje Polo Caffé a může se pyšnit tím, že zapadá do obou kategorií názvu této edice. Seženete tady jídlo, kávu a je to i skvělé místo na popovídání si s kamarádkou či kamarádem.

"The food, coffee and chat?" is the title of a new series, I decided to start writing this series for you. I joined writing and discovering. If I am from Ostrava, I do not know many places for a meal, coffee or just to chat with my friends here. This was such an impulse when I said to myself that I had to find out what beauty we have here and also share it here with you. And who knows? Maybe you will go on a trip to my hometown one day, and thanks to these articles you'll know where to go.


The first place I decided to visit is named Polo Caffé and can boast that fits into all three categories of the title of this edition. Here you can buy food, coffee, and it's also a great place for a chat with friends.




Polo Caffé je skvělé místo, pokud se rozhodnete objevovat krásy centra, jelikož se nachází na Masarykově náměstí hned vedle Staré radnice. Rozhodla jsem se, že vám tady vždy pro jistotu vložím mapu, aby jste se nikdy, nikde neztratili.

Polo Caffé is a great place if you decide to explore the beauty center, as it is located on Masaryk Square, next to Old Town Hall. I decided that I will always put maps here for sure, so you will never, ever get lost.



Toto kouzelné místo s nádherným interiérem jsem navštívila s kamarádkou Kik a strávily jsme tam moc pěkné odpoledne. Milým překvapením pro nás, jako pro alergičky na laktózu, byla možnost dát si sójovou verzi kávy, což je stále ještě dost ojedinělé co se menších kaváren týče.

This magical place with splendid interior, I visited with a friend Kik and we spent a very nice afternoon there. A nice surprise for us as allergics to lactose, was able to get the soy version of the coffee, which is still quite rare in smaller cafes as this one.




Co mě naprosto okouzlilo byl fakt si sednout místo ke stolu pěkně k piánu a popíjet u něj kávu nebo skvělý mátový čaj, který jsem měla možnost tam vyzkoušet. Další z netradičních míst, kde si můžete vychutnat nápoj či jídlo je velká postel, na které se usadíte a věta "jako doma" zde není jen otřepaná fráze. V zimě mi to přijde trošku nepraktické, kvůli zimní obuvi, ale v létě je to podle mě skvělé zpestření návštěvy tohoto místa. Bohužel nemám fotky, jelikož my jsme tentokrát zvolily klasický stůl.

What struck me was the fact that you can sit down at the piano as same as at the table and sip there your coffee or great mint tea that I had the opportunity to try there. Another of the unusual places where you can enjoy a drink or a meal is a large bed on which you sit, and the phrase "Like at home" is not just a platitude. In the winter, I find it a bit impractical for winter shoes, but in summer it's great to variegate a visit of this place. Unfortunately I have no photos of it, because this time we chose a classic table.



V nabídce máte možnost si krom čaje, kávy a jiných nápojů dát také různé druhy sladkých či slaných palačinek a je na výběr i z mnoha salátů. Kavárna má také snídaňové menu, takže pokud se vám zrovna nechtěli klochtit vajíčka, tak můžete pěkně v klidu vyrazit sem. Otevřeno je každý den od 7:30, akorát o víkendech je to v sobotu od 9:00 a v neděli od 12:00. 

In the menu you can find besides tea, coffee and other drinks also different kinds of sweet and savory pancakes and many salads. Cafe also has a breakfast menu, so if you just do not want to cook eggs, you can go pretty calm here. It is open every day from 7:30, except on weekends on Saturday from 9:00 am and on Sundays from 12:00.


Ceny jsou přijatelné a na personál si také nemůžu stěžovat. Během naší návštěvy bylo vše v pořádku a všichni na nás byli moc milí.

Prices are reasonable and I also can not complain about personnel. During our visit, everything was fine, and all of them were very nice to us.


Ještě menší doporučení na závěr. Určitě vyzkoušejte mátový čaj, který je z čerstvé máty a s citrónem a medem je naprosto perfektní. A pokud se vám nebude chtít čekat do další recenze, tak se můžete podívat na můj účet na yelpu, kam se snažím pravidelně dávat kratší komentáře s mými názory na různá místa. Doporučení pro mě pro příště - rozhodně si vzít zrcadlovku, abych pro vás měla lepší fotografie a nebát se fotit, i když na mě spousta lidí kouká jako na exota.

Even minor recommendations at the end. Definitely try the mint tea, which is made with fresh mint and with the lemon and honey is absolutely perfect. And if you do not want to wait until the next review, so you can look at my account on Yelp, where I try to regularly give short comments with my opinions about different places. Recommendations for me for the next time - definitely take my canon with me so I will have better photos for you and not be afraid to take pictures, even if a lot of people look at me as I am a weirdo.

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

4 comments:

  1. Terouši... prostě vydáváš milion článků a já prostě nestíhám s nimi držet krok. Většinou je čtu na mobilu a je prostě impossible je z toho mobilu okomentovat. Konečně jsem na tvůj blog najela i na PC, tak se koupu k tomu komentování :D

    Absolutně jsem neměla páru, že tady v Ově tahle kavárna je! Nevím proč, ale měla jsem za to, že ji snad mají jen v Praze :D Je dobré vědět, že tady je a určitě jí musím vyzkoušet :) (můžem třeba někdy i spolu :D )Jinak si myslím, že tahle rubrika na tipy ať už kaváren nebo třeba restaurací je hoooodně super! Osobně znám v Ostravě maximálně Costu, Starbucks a takové ty kavárny v nákupních centrech. Určitě se těším na to co zrecenzuješ příště :) můžeme něco zkusit i spolu (jojo vtírám se...) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. V pohodě Klárko, já to totiž mám naprosto stejně. Vždycky si přečtu všechno díky bloglovinu a pak si jednou týdně sednu a pokouším se okomentovat vše co mě zaujalo, což je prakticky nemožné. :D

      Jsem ráda, že jsem ti trošku rozšířila kavárenské obzory. :) Rozhodně tam můžeme někdy vyrazit společně a 100% s tebou počítám v nějakém příštím objevování, protože ve dvou se to přeci jenom lépe táhne - fotí. :D ♥

      Delete
  2. Drsnéé :D souhlasím s komentářem Kláry a vtírám se taky! :D blbé je, že né všude mají sojove nebo jiné mlíko jak píšeš no, ale je super, že jsi našla další místo kde ho mají ;) Já taky nevěděla, že tady Polo Cafe máme a nevypadá vůbec špatně ;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Píšu si tě a těším se až někam vyrazíme. :) To s tím sojovým mlékem je pravda, ale takhle to alespoň vyzkoumám pro ostatní a oni už pak budou vědět. :) Vždycky si přece můžu dát čaj, když ho náhodou mít nebudou. :)

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic