Sunday 11 December 2016

Proč se prostě nemůžeme mít rádi?
Víte, původně jsem chtěla psát weeks in pictures, ale nakonec jsem se rozhodla pro napsání něčeho naprosto jiného. Poslední dobou jsem hodně přemýšlela nad tím, co je pro mě nejdůležitější a i když se spousta lidí kolem mě honí za získáním kreditů/dobrých známek (a já to nechci nijak odsuzovat) za lepším životem, za nalinkovanou budoucností, tak jsem zjistila, že já tomu až takovou váhu nepřipisuji...





...je spousta důležitých věcí, ale pro mě je tou nejdůležitější rodina! Mohla bych skončit pod mostem, někde v krabici, ale kdybych byla s nimi, tak bychom to vždy nějak zvládli. A o to přeci v životě jde, nemyslíte? O to se mít na koho spolehnout. Mít okolo sebe lidi, kteří by udělali jakoukoliv blbost jen aby jste se usmáli, lidi kteří jsou možná občas protivní, ale nikdy by vás nenechali jít ven ve vánočním pyžamu samotné. A o tom to je!

Když jsem do pinterestu zadala slovo "love" tak na mě vyskočila spousta pozitivních fotek, které přeci museli nějak vzniknout. A tak se ptám, proč se prostě nemůžeme mít rádi? Vím, že v dnešním šíleném a rychlém světě je to těžké, ale zkuste se občas zastavit a uvědomit si, že dokud máte alespoň jednoho člověka, kterému na vás záleží, tak jste vlastně vyhráli a je jedno, jestli se vám ten den nepovedla pracovní schůzka, špatně jste se vyspali nebo jste si zašli na kafe, které nemělo s kávou absolutně nic společného. 

Rozhodla jsem se to napsat právě teď v tomhle předvánočním čase, protože i když se blíží vánoce, tak mi spousta lidí připadá smutná, nebo se honí za něčím, co je od vánoční atmosféry naprosto oddělí. Vím, že by se lidé neměli jeden o druhého zajímat jen o Vánocích, ale o to smutnější je, když se ani o těch Vánocích nezastaví a nepopřejí si pěkné svátky. Vždyť úsměv a ty dvě slova vás nic nestojí a rozzáří tvář každému. Tak to zkuste. Zkuste šířit lásku, radost a dobrou náladu jen tak. Protože víte co? Ono to nakonec udělá radost i vám samotným. A kdo ví, třeba díky tomu narazíte na někoho, o kom jste až do teď neměli ani ponětí.

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

8 comments:

  1. Niekde som čítala, že ľudia vyhľadávajú v dnešnom svete lásku, aj keď voči sebe úplnú lásku nepociťujú, sú so sebou nespokojní. Hľadajú ľudí, ktorí ich budú milovať a urobia pre nich čokoľvek, no ani netušia, že pokiaľ nemajú radi v prvom rade samých seba, je to zbytočné. Pretože až keď sa začnú mať radi, až vtedy začnú pociťovať skutočnú silu lásky, dovtedy budú pociťovať iba zlomok toho, čo by dokázali prijať, keby so sebou boli spokojní. Asi je to trošku od témy, ale má to hlboký význam.

    Primrose En

    ReplyDelete
  2. Krásny článok,podaril sa ti !😊 Aj pre mňa je najdôležitejšia rodina a môj priateľ,za ktorých som neskutočne vďačná ❤ Ďakujem ti za pekný komentár na blogu a vyplnenie môjho dotazníka. Veľmi si to vážim 😊

    accessoriesforbeauty.com

    ReplyDelete
  3. Ja sa snazim byt mila celorocne. To, ze idu sviatky ,,rodiny" znie sice pekne, ale bez toho aby sme si rodinu vazili to nic nie je :) pekny clanok!

    Pozyvam na luxusnu vianocnu GA o Lancome, Biodermu a Dermacol. Tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    ReplyDelete
  4. No to je krásně napsaný. Máš svatou pravdu :-) Mít se rádi je ta nejkrásnější věc pod sluncem, škoda, že si to tak málo lidí uvědomuje. Doufejme, že tímto článkem něco získají :-)

    ReplyDelete
  5. Sice je to pěkně napsaný, zní to fakt dobře, ale když jsou v rodině nějaký problémy, tak tam prostě jsou no. Jako třeba u nás. A já se prostě s matkou nesnesu, ani kdybych se přetrhla. Můžu se snažit, jak chci, ale zkrátka to nejde. Takže někdy je lepší se kontaktu s rodinou spíš vyhýbat, aby zbytečně nepřišly hádky atd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chápu. Přesně takový problém mě to donutil napsat. Mám to asi stejně, ne-li hůř s tátou a protože se nevídáme (vůbec) a občas mě to prostě hodně zamrzí, tak jsem se rozhodla pro tento článek. Možná, že to donutí se některé lidi zamyslet a takových rozepří by mohlo být méně. :)

      Delete
  6. Pro mě je nejdůležitější rodina a těch "pár" dobrých přátel na kterých mi opravdu záleží. Někteří lidé si to bohužel neuvědomují. Úsměv potěší vždy každého :)
    Meet My Lovely World

    ReplyDelete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic