Friday 28 October 2016

Recept | Apple Pie

Jelikož je podzim a občas to počasí vypadá tak špatně, že se nám nechce ani ven, tak jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na jablečný koláč (pokud s tomu teda dá říkat koláč).

Because it is autumn, and sometimes it looks like the weather is so bad that we do not even want to go out, so I have prepared for you a simple recipe for apple pie (if I can call it a pie).





Nejsem zrovna milovník moučníků, ve kterých je ovoce, ale u jablek a banánů dělám výjimku. A proto se tenhle koláč dostal mezi mé nejoblíbenější a hlavně skoro nejrychlejší mňamky.

I'm not a lover of sweets, where are fruits, but I make an exceptions with apples and bananas. And thats why is this pie one of my favorites and also the fastest yummy.




1. Smícháme hladkou mouku, cukr, žloutek a mléko.
2. Z bílku si vyšleháme sníh a spolu s práškem pečiva ho přidáme do těsta. Nakonec už jen vmícháme lžíce oleje a máme hotovo.
3. Oloupeme a na měsíčky nakrájíme jablka, které pak postupně dokola naskládáme na koláč.
4. Těsto přendáme do koláčové formy a dáme péct do předehřáté trouby asi na 15 minut na 180°C s tím, že po 15 minutách do těsta píchneme špejlí, abychom zjistili, jestli se těsto nelepí.
5. Až moučník vychladne, posypeme jej směsí vytvořené z cukru (moučky) a skořice.

1. Mix flour, sugar, egg yolk and milk.
2. Whip the egg to white snow and put it to the dough together with baking powder. Finally, just stir in tablespoons of oil and it's done.
3. Peel and cut apples into wedges, which then put gradually round on the pie.
4. Put the dough into the pie form and bake in the preheated oven for about 15 minutes at 180 ° C, that after 15 minutes put a prick in the dough, to see if the dough is not sticky.
5. When the pie has cooled, sprinkle with a mixture made from sugar and cinnamon.





Dobrou chuť!

Enjoy your meal!

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic