Sunday 11 September 2016

4 dny s pražandou v Ostravě
Jsem teď nějak pozadu s vydáváním článků, protože tenhle super prodloužený víkend se odehrál kolem 20. srpna a dneska už je to pomalu měsíc pryč. Stále si ale myslím, že stojí za zmínku, protože takový turistický víkend v Ostravě, což je mé home town, jsem ještě nezažila.

I'm kind of behind the issuance of articles, because this super weekend took place around August 20 and today it is almost a month away. But I think it is worth mentioning, because I had never experienced such a tourist weekend in Ostrava, which is my home town.




První den jsem Verču někdy odpoledne vyzvedla na nádraží a vyrazily jsme směr mé sídliště, kde jsem ji provedla všude možně a nakonec jsme zakotvily na houpačkách, což je tady asi mé nejoblíbenější místo.

The first day I picked up Verča at the station in the afternoon and we went to my part of Ostrava, where I showed her almost every corner and we finally anchored on the swings, which is my favorite place.


Druhý den jsme měly už pěkně naplánovaný a to tak, že jsme ráno po deváté vyrazily z domu a vrátily se až kolem sedmé. Naše první kroky vedly do ostravské Zoo. V životě jsem tam ještě neviděla tolik lidí. Prošly jsme všechno možné, viděly spoustu zvířat a já si nakonec dala skvělou ledovou tříšť.

The next day was already well-planned and we headed out in the morning after nine from our house and returned around seven. Our first steps led to the Ostrava Zoo. In life I had never seen so many people there. We have gone through everything, saw lots of animals and I finally had a great floating ice.









No a jelikož jsme se ze zoo vyhrabali okolo jedné, tak jsme se rozhodly, že si skočíme na oběd (ke Dvořáčkům, což je taková miloučká restaurace nad Bazaly). Daly jsme si salát (já Ceaser a Verča nějaký s kuřetem). Oba dva byly naprosto skvělé a my tak alespoň zase dobily energii na další část našeho výletu. A jelikož jsme byly skoro na nejvyšším kopečku Ostravy, tak jsem se rozhodla, že půjdeme kousek pěšky a Verča alespoň uvidí náš (teď už moc nepoužívaný) stadion.

And since we dug from the zoo around one, we decided to had a lunch (U Dvořáčkům, which is such a darling little restaurant over Bazaly). We had a salad (me Ceaser and Veronika some chicken one). Both were absolutely brilliant and we recharged batteries for the next part of our trip. And since we were almost on the highest hill in Ostrava, I decided to walk with Verča to show her our (now disused power) stadium.


Další zastávkou byla městská radnice, která má nejvyšší radniční věž v celé České republice (73 metrů), a proto je přístupná turistům jako rozhledna.

Next stop was our Town Hall, which has the highest town hall tower in the Czech Republic (73 meters), and is therefore accessible to tourists as a lookout.








Když jsme se zase dostaly na pevnou zem, tak jsem si řekla, že to vezmeme přes centrum, ukážu Verči Masarykovo náměstí a stavily jsme se do našeho Minikina, kam jsme měly později večer jít na film Tohle je náš svět, ale nakonec z toho sešlo.

When we got to the ground, I decided to go through the center, show Verča the Masaryk Square and we stopped into our Mini-cinema where we were later in the evening to go to a movie This is our world, but in the end we did not.



Naší takovou poslední "turistickou" zastávkou bylo Miniuni (pokud vám to nic neříká, tak je to takový parčík, ve kterém najdete miniatury různých světových budov a míst).

Our last such "tourist" stop was Miniuni (if you do not know it, it's such a park where you'll find thumbnails of various world buildings and locations).

Big Ben (Londýn, Anglie)


Eiffelova věž (Paříž, Francie)

Ostrava




Rybářská bašta (Budapešť, Maďarsko)

Královský hrad (Varšava, Polsko)

Větrné mlýny (Kinderdijk, Holandsko)


Michalská brána (Bratislava, Slovensko)


Uvnitř pak ještě najdete stálou výstavu lodí a různých hradů a zámků.


Náš výlet jsme zakončily v kavárně, která je součástí Knihcentra (to jsme samozřejmě celé prolezly a pokochaly se všemožnými knihami). Pak jsme si sedly, Verča si dala čaj a já kofolu s marlenkou.

We ended our trip at the cafe, which is part of Knihcentrum (we obviously riddled throughout and admired the books of all kinds). Then we sit down, have Veronika some tea and I had Kofola & Marlenka.



Fotka pro mojí inspiraci


Večer jsme se koukaly na mumii a ráno nás pak čekal poslední a pro Verču také odjezdový den. Já se ho proto rozhodla pojat tak trošku industriálně a vytáhla jsem Verču do Dolní Oblasti Vítkovic, která je přeci jenom takovou chloubou Ostravy. Navíc byla Verča tak hodná a nafotila mi i outfit, který se tady určitě brzo objeví.

In the evening we watched the Mummy and then the last day waited for us and for Verča was also the day of departure. I therefore decided to take her into Lower Vítkovice, which is after all a pride of Ostrava. Additionally, Veronika was so kind and shot my outfit that's certainly will appear soon.









Pak už jsme jen zajely na oběd k nám domů a vyrazily na nádraží (snad v tom největším lijáku, jaký mohl být). Byl to super víkend, který jsem si moc užila a jsem ráda, že Verča mohla poznat krásy Ostravy.

Then we just went for a lunch at our house and then to the station (perhaps in the biggest downpour, what could be). It was a great weekend, which I really enjoyed and I am glad that I could show to Veronika the beauty of Ostrava.

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

7 comments:

  1. No konečně, tak jsem se těšila! Jsi vážně nějak ve skluzu:D Vlog más skvěle sestříhaný a se super hudbou;) škoda, že jste s Verčou nenatočily ještě nějaké video navíc;) snad příště:/

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Příště. Slíbila jsem to. :D
      (teda když Terka vymyslí něco, kde ze sebe neudělám úplného idiota :D)

      Delete
    2. Jsem šíleně ve skluzu, ale snažím se to dohnat, tak snad se mi to brzo povede. :) Jinak díky za pochvalu, vážím si toho. :) A jak říká Verča, příště bude i video. :P

      Delete
  2. Vlog jsem viděla a byl super! Úplně se divím, že jste za jeden den stihly Zoo, oběd, radnici a ještě kavárnu s miniuni! Tohle bych já měla tak na 2 dny :D Na Ostravské radnici jsem byla snad jen jednou a určitě bych na ní chtěla ještě. Možná až bude takové příjemnější počasí :) Snad jste spolu s Verčou nebyly naposled a užijete si toho spolu ještě spoustu :)
    Ps. : Verča je moc sympatická ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky moc! Upřímně, taky se divím. Večer jsem pak byla totálně vyplivnutá, ale stálo to za to a Verča alespoň viděla pořádný kus Ovy. :)

      Delete
  3. Ježiši, já musim zhubnout!

    Asi se hodí, abych to okomentovala, že.. :D
    Ne vážně.. Víš, co bych teď potřebovala? Aspoň další týden v Ostravě. Já vím, že to víš, ale neuškodí to napsat ještě jednou - bylo to super.

    Já jsem fakt po dlouhé době měla pocit, že je všechno fajn. Možná to bylo tím, že mě tam nikdo neznal, ale to je vedlejší. Už jsem to říkala, ale jsem strašně ráda, že jsme se poznaly, protože jsi opravdová kamarádka. Máš pro mě jednu vzácnou vlastnost, výsadu.. nebo jak to nazvat, a to, že ti věřím.

    A u vás doma to bylo taky super. Tvoje mamka je strašně v pohodě, milá a sympatická a strašně se mi líbí, jak to u vás doma chodí a jak se k sobě chováte a prostě tak celkově. Přála bych si, aby moje máma byla aspoň ze čtvrtiny taková. Moc jsme si toho zatím neřekly, bůh ví, co si o mně musí myslet, ale se mnou je to ze začátku těžší, to víš. :D

    Ještě k videu - je vlastně škoda, že je to celé z venku a nic doma, protože tam to bylo taky super (kolikrát už jsem napsala slovo super? :DD).
    Ale když se slyším, mám chuť omluvit se všem, s kým jsem kdy mluvila. Ale.. stejně je to video skvělé, není to tak hrozné, jak jsem čekala, a já jsem vlastně ráda, že jsi to natáčela, protože to je hezká vzpomínka. :) :P (už jsem to viděla dvakrát :D)

    Určitě někdy ráda přijedu znovu. :)
    P.S. Pozdravuj doma. :))
    P.P.S DĚKUJU. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolik chvály na vše (mamka, Ova, já) asi se budu červenat! :P Bylo to super, rozhodně musíme znova něco takového podniknout, ať už v Praze, nebo Ostravě. :)
      P.S. Není zač ♥
      P.P.S. Jsem ráda, že ti nakonec to vlogování přijde fajn. Já to právě beru jako skvělý prostředek pro uchovávání vzpomínek. :)

      Delete

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic